• Áttekintés
  • Utazás áttekintése
  • Utazás tartalmazza

KELET-MECSEK

Két napos kirándulásunk során a Kelet-Mecsekbe látogatunk el, ezen belül Dombóvár és környéke nevezetességeit nézzük meg, illetve a túrázni vágyoknak vadregényes tájakon túrázási lehetőséget biztosítunk. Amennyiben időnkbe belefér a nap végén strandolhatunk is.

1.nap:

„A” : a kistalpúak Dombóvár nevezetességeit nézik meg. Mint Helytörténeti gyűjtemény, könnyű séta a Szigeterdőben (város parkja), Gólyavár romjainak megtekintése, Szigeterdő Lakótorony. Végül a Gunarasi parkerdő mélyén pihennek egy kicsit. Majd busszal átmennek Szászvárra és itt találkozik a két csapat.

Vékény határában húzódik a Csepegőárok, mely fő turisztikai látványosság. Itt ered a Csepegő-forrás. A szurdokvölgyön végig futó bővizű patak zúgói, vízesései látványosak. A Vörösfenyő kulcsosház tisztása kellemes pihenést biztosít. Majd leereszkedünk a bányásztelepülésre Szászvárra, melynek várkastélyát 2016-ban újították fel.  

Szászváron a két csapat találkozása után közösen megnézzük a várat, tájházat, borházat. Majd elfoglaljuk szállásunkat a bonyhádi Koller Panzióban és elfogyasztjuk a svédasztalos vacsoránkat. (Az italfogyasztást mindenki maga fizeti.)

2.nap

Busszal a csapat együtt elindul Bonyhádról.  „A”: a kistalpúak Mecseknádasdon kiszálnak és itt megnézik a látványosságokat (várhegyi kilátó, Schlossberg templom rom, vérre verejtékező krisztus kápolna stb.) Tovább mennek busszal Óbányára. Itt tesznek egy 3 km túrát Kisbányáig, majd visszajönnek Óbányára. Busszal átmennek Pécsváradra (látnivaló vár, múzeum, egyház épületek).

A sűrű erdővel borított hegyeket-völgyeket a Zengő csúcsa uralja. A hegytetőn nemrég készült el a vadonatúj, toronyház-magasságú kilátó. Tetejéről tiszta időben a Balatonig és a Papuk-hegységig ellátni. 

 A két csapat Hosszúhetényben találkozik és innen indulunk Székesfehérvárra.

A pontos programot a hagyományokhoz híven később fogjuk elküldeni a részetekkel.

Jelentkezés határidő: 2022.május 1.

Túravezető: Móréné Tálos Erzsébet                                                 + 36-30/650 1812

 

1.nap

„B”: a nagytalpúak túraútvonala: Vékény – Csepegőárok – Nyárádi út – Vörösfenyő kulcsosház – Balincai vadászház – Kantár hegy – Szászvár

Táv: 14 km, Szintkülönbség: 300 m

2.nap

„B”: a nagytalpúak túraútvonal: Zengővárkony – Büdös kúti völgy – Büdös kút – Zengő (Mecsek legmagasabb pontja 682 m) – Püspökszentlászló – Hosszúhetény

Táv: 16-17 km, szintkülönbség: 600 m

Túravezető:

Pácser Marianna                                                                    + 36-20/352 8791

Nincsenek részletek