• Áttekintés
  • Utazás áttekintése
  • Utazás tartalmazza

Utunkat egy pihenővel megszakítva Cákon kezdjük. Végig sétálunk a védett pincesoron, ami a település feletti gesztenyésben áll.

Következő állomásunk Bozsok, ahol a csodálatos környezetben álló  Sibrik kastélyt nézzük meg, ezután. Ausztria felé vesszük az irányt és a nagy túrára indulók Rohonc után elindulnak a következő úton:

Túra: Waldhof-Irottkő-Hörmann forrás- Hármashatárhegy-Kendig-Vöröskereszt-Irány hegy-Óház tető- Hét forrás( lefelé halad az út végig).

A kistalpúak tovább mennek a ma már Ausztriához tartozó Léka (Lockenhaus) várához. Kőszeg környékének leglátványosabb látnivalója. A csodálatos erdős környezetben a Gyöngyös-patak által körül ölelt sziklán, egy kis tó mellett álló középkori lovagvár látványa már messziről elcsábítja a turistát. A romantikus vár komplex középkori élményeket kínál változatos kiállításaival, folyamatos rendezvényeivel. A vártó partján található szoborparkban 3 nemzetközi faszobrász szimpózium műveit lehet látni.

Ezután egy kőszegi városnézés következik.

Kőszeg (németül: Güns) város Vas megye nyugati szélén, az osztrák határ közelében. Gazdag múltja révén sokszor jelentős szerepet töltött be Magyarország és Ausztria történelmében. 1532-ben Jurisics Miklós várkapitány megvédte városát a török elleni támadástól. A város sikeres helytállása először a hírnevet, majd a gazdaság felvirágzását hozta el. Országunk műemlékekben egyik leggazdagabb városa lett.

Kőszegen találkozik a két csoport és innen hazatérünk.

Jelentkezés: 2019. április 5-ig, befizetéssel együtt. Javasolt költőpénznek EUR-ot váltani.

 

Indulás: 630 Piac tér McDonalds

Érkezés: 20 óra körül Piac tér Autóbuszállomás

Túravezető: Varga Ágnes tel.:06-30/ 742-1378

Várhidy József tel.: 06-30 /354-2988

Útvonal: Szombathely -Cák Bozsok  -Rohonc - Lockenhaus(Léka)- Kőszeg-Székesfehérvár

Részvételi díj a füzetben.

Egyéb belépők: Léka:9/7 Euró.

Költőpénz EUR ajánlott.